Frågor & svar

Varifrån har vi fått vår information?
Line-ups från festivalerna kommer från Songkick, och musiken från Spotify.
Hur fungerar Festival Playlister?

Magi.

Nej då, vi skojar bara.

Playlister använder sig av Songkicks API (Application Program Interface) för att generera line-ups från varje festival. Med hjälp av Spotifys API kan vi skapa en lista över alla låtar från varje artist. Låtarna sorteras efter popularitet, och vi listar dem i samma ordning.

Vi har uteslutit singlar och samlingsskivor för att undvika dubbletter. Vi har även uteslutit sånger med ord såsom 'intro', 'track by track', och 'commentary' för att garantera att din spellista bara innehåller musik.

Kan man söka efter äldre festivaler? Och internationella?
Absolut, så länge Songkick har all information om festivalen kan du söka efter gamla, nya och kommande festivaler både i Sverige och utomlands.
Är spellistorna daterade till när festivalen ägde rum?
Ja, det är de. Om du söker efter en festival från tidigare år så innehåller spellistan bara låtar från det året.
Hur kan man avgöra hur "mainstream" varje festival är?
Vi tittar på hur populär varje artist är på Spotify. Ju mer populär en artist är på Spotify, desto mer "mainstream" är festivalen.
Varför kan jag inte lyssna på spellistan på min webbläsare eller mobil?
Tyvärr är detta ett problem med Spotify's widget. Vi försöker hitta en lösning runt detta, men istället kan man spara spellistan till Spotify genom att klicka på knappen 'Spara till Spotify'. Man kan sedan hitta spellistan på sitt Spotify konto.
Min spellista innehåller några udda band. Varför?
Playlister använder artistens namn för att skapa spellistan. I vissa fall finns det mer än en artist med samma artistnamn, och medan vi har försökt undvika detta så mycket som möjligt, kan du hitta några udda band i spellistan t.ex. Exodus, ett stålfatsband som finns med på en spellista från en heavy metal festival istället för Exodus, ett trash metal-band. Detta gäller särskilt när du söker efter mer udda sånger/artister på grund av hur Playlister sorterar artisternas låtar efter popularitet - så tyvärr är stålfat inte lika populärt som thrash metal just nu.
Songkick och Spotify är inte utan sina brister, så ibland kan det uppstå problem på deras webbsidor.
Varför finns inte en viss festival eller band på spellistan?
Playlister får sin information från Songkick och Spotify, varav ingen har all information. Vissa artister har valt att inte lista sin musik på Spotify för olika skäl, medan vissa festivaler kanske inte lagts till i Songkicks databas, vilket resulterar i ofullständig information på Playlister.
Varför frågar ni om så många rättigheter när jag sparar en spellista på Spotify?
För att spara spellistan till ditt Spotify konto behöver vi skrivrättigheter. Tyvärr tillåter inte Spotify oss att bara begära de särskilda rättigheter som behövs för att kunna lägga till en spellista på ditt Spotify konto. För att vi ska kunna spara din spellista måste dessa rättigheter beviljas eller så kan vi inte lägga till spellistan. Vi skulle föredra att be om mindre behörigheter, men tyvärr är detta inte möjligt. Vi använder bara dessa behörigheter för att spara spellistan till din Spotify. Vi har inte tillgång till, eller kan spara, din offentliga eller privata information om dig eller ditt Spotify konto. Vi lägger till spellistan utan att ha möjlighet att få någon information om ditt konto.